ȘtiriSmart

Smart school, concept implementat de Norvegia

Smart school este o instituție de învățare bazată pe tehnologie.

Când consiliul local din Rennesøy a extins școala Vikevåg aceasta a devenit mai economică, mai eficientă și mai inteligentă. Atât de inteligentă încât soluțiile tehnice sunt gestionate în așa manieră încât atât profesorul cât și studenții se pot focusa pe predare și învățare într-un climat interior de primă clasă.

Scopul creării unei smart school este acela de a oferi copiilor și adulților un climat interior și o atmosferă plăcută astfel încât profesorii să se poată concentra pe predarea materiilor și nu să se preocupe cu ajustarea climatului interior. Soluțiile tehnice inteligente modifică condițiile de iluminare si climatizare interioare conform sezonului, ritmului circadian și a activităților desfășurate în săli.

Lumină, sunet, ventilație, temperatură și umbră, toate sunt controlate automat și potrivite în funcție de nevoile studentului. Școala folosește LED-uri care sunt ajustate automat, jaluzele automate pentru umbră, control automat pentru încălzire și ventilație.

Mai mult, școala are și un sistem audio/vocal pentru mesaje primite și trimise. Concomitent sistemul permite un răspuns eficient la incendii, urgențe și situații de siguranță. Astfel Școala Vikevåg este în același timp și „smart” și „green”. De asemenea vor fi instalate și panouri solare pe acoperiș și o turbină eoliană privată în curtea școlii.

De interes